Ugrás a kezdőlapra
oecd
Nemzeti Tanács

OECD Figyelő 2021/2

Az OECD Nemzeti Tanács Titkársága, a Pénzügyminisztérium Sajtóosztálya, az érdekelt minisztériumok és szervezetek, valamint a Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete OECD szakdiplomatái közreműködésével rendszeresen összeállításra kerülő OECD Figyelő beszámol a hazai vonatkozású fontosabb OECD eseményekről, röviden bemutatja a Szervezet legújabb kiadványait, továbbá felhívja a figyelmet az érdekesebb statisztikákra.

Az OECD Figyelő 2021. évi második száma kiemelten foglalkozik Mathias Cormann OECD főtitkár budapesti munkaútjával, amelynek keretében az új főtitkár találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, Varga Mihály miniszterelnök-helyettessel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is, emellett beszédet mondott a Planet Budapest 2021 Világtalálkozó vezetői nyitópaneljében és a Magyarország OECD-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen.

A Figyelő további részében, az elmúlt időszaki OECD-történések része többek között beszámol az OECD Globális Stratégia Csoport üléséről, a Szervezet legújabb világgazdasági prognózisáról, valamint a legfrissebb foglalkoztatási statisztikákról.

Ízelítő a tartalomból:

Magyarország 25 éve az OECD-ben
Mathias Cormann OECD főtitkár ünnepi köszöntője a „Magyarország 25 éve az OECD-ben” jubileumi eseményen

Események
Budapesten járt Mathias Cormann, az OECD új főtitkára
Az OECD Globális Stratégiai Csoport (GSG) ülése

Publikációk
Gazdaági Kilátások: a következő években érdemi növekedés várható a világgazdaságban, de kihívás a fiskális fenntarthatóság közép- és hosszútávú biztosítása
Egészségügyi Pillanatkép: a koronavírus-járvány okozta kihívások a modern egészségügyi rendszerekben, emelkedő egészségügyi kiadások, továbbra is probléma a megelőzésre való hajlandóság

Statisztikák
Negyedéves foglalkoztatás
Harmonizált munkanélküliségi ráta (havi)