Ugrás a kezdőlapra
oecd
Nemzeti Tanács

Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete

Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete

Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviselete ellátja Magyarország képviseletét az UNESCO és az OECD nemzetközi szervezetekben, koordinálja a hazai részvételt és kapcsolatot tart az OECD, valamint az UNESCO Titkárság illetékes részlegeivel, továbbá kiemelt célja a hazai döntés-előkészítéshez szükséges információk becsatornázása.

A képviselet feladata a szakmai bizottságok, az OECD Tanács, illetve az UNESCO Végrehajtó Tanácsa és Közgyűlése magas szintű, illetve miniszteri szintű üléseinek előkészítése, a kiutazó delegációk információval való ellátása, valamint a programok megszervezése, koordinálása, lebonyolítása is. A képviselet szakmai tevékenysége keretében célként jelenik meg a pozitív országimázs-építés és a hatékony érdekérvényesítés az érintett nemzetközi szervezetekben.

140, Avenue Victor Hugo
75116 Párizs
Franciaország
Telefon: +33 (0) 1 53 65 65 00
Fax: +33 (0) 1 47 55 80 60
E-mail: mission.oecd@mfa.gov.hu
A Képviselet honlapja a https://oecd-parizs.mfa.gov.hu/ címen érhető el.

A nagykövet

Turóczy László
állandó képviselő, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet

Turóczy László 2019. április 23. óta vezeti Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviseletét.

Nagyköveti kinevezését megelőzően Turóczy László 18 évig dolgozott a Pénzügyminisztériumban és jogelődjeinél. 2001-ben gyakornokként, majd makrogazdasági elemzőként kezdett dolgozni az akkori Gazdasági Minisztériumban. Később osztályvezetői, majd főosztályvezetői pozíciót töltött be a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (2008-tól Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium) Közgazdasági Főosztályán. 2010-től 2012-ig a Nemzetgazdasági Minisztérium Versenyképességi Főosztályát vezette. 2012-től 2014-ig versenyképességért, 2014-től 2018-ig gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkár volt a Nemzetgazdasági Minisztériumban. 2019-március 15-ig a Pénzügyminisztérium versenyképességért és területi tervezésért felelős helyettes államtitkári tisztségét töltötte be.

Szakmai pályafutása során széleskörű tapasztalatokat szerzett a gazdaságpolitikai elemzések, a stratégiai tervezés és szakpolitikai programalkotás, az EU-s gazdaság- és területfejlesztési programok tervezése, valamint a különböző nemzetközi szervezetekkel (EU, OECD, Világbank) való együttműködés területén.

Turóczy László okleveles közgazdász, 2002-ben végzett a Budapest Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem közgazdasági szakán, pénzügy főszakirányon. Egyetemi tanulmányai alatt (1997-2001) elvégezte az Universität Passau és a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem közös, német nyelvű vállalkozás-gazdaságtani képzését (Deutschsprachiger Studiengang in Betriebswirtschaftslehre), és egy szemesztert (2000) ösztöndíjasként a Central Missouri State University-n töltött.