Ugrás a kezdőlapra
oecd
Nemzeti Tanács

Magyarország 20 éves együttműködését ünnepelte az OECD Környezetpolitika Bizottsága

Az OECD Környezetpolitikai Bizottsága (EPOC) 2016. Május 3-án Párizsban rendezett ülésén és az azt követő fogadás keretében ünnepélyes megemlékezést tartott hazánk OECD-hez való csatlakozásának huszadik évfordulója alkalmából, az évfordulóhoz kapcsolódó ünnepi rendezvénysorozathoz illeszkedően.

Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Simon Upton, az OECD környezetvédelmi igazgatója, Pomázi István, az OECD Környezetpolitikai Bizottság alelnöke, továbbá Dr. Cséfalvay Zoltán OECD-UNESCO nagykövet ünnepi beszédeikben méltatták Magyarország és az OECD szoros együttműködését a környezetpolitika, illetve a fenntartható fejlődést és zöld növekedést elősegítő szakpolitikák azonosítása, jó gyakorlatok megosztása terén.

Az OECD már két alkalommal, 2000-ben és 2008-ban értékelte hazánk környezetpolitikáját, kiemelve a jó gyakorlatokat és megfogalmazva ajánlásait a környezeti szempontok hatékonyabb integrálására a gazdaságpolitika és ágazati politikák egyes területein. Hazánk következő környezetpolitikai teljesítményvizsgálata 2016 végén veszi kezdetét.

Az EPOC ezen ülése készítette elő az OECD Környezetvédelmi Miniszterek 2016. Szeptember 28-29 között megrendezésre kerülő találkozóját, melynek kiemelt témája az éghajlatváltozás és a körforgásos gazdaság szerteágazó vonatkozásai.